Neem vrijblijvend contact op
Contact

Over ons

EBS combineert de Hollandse aanpak met de relaxte omgang onder de Spaanse zon. Professioneel, hands-on, op tijd, altijd aan en bereikbaar. De belangrijke zaken bespreken we in het Nederlands. Lol maken we wel in het Spaans. Gezellig onder elkaar. Even iets eten, beetje sporten. Warm, hartelijk en gastvrij. Mi casa es tu casa!

Thuis vond mijn vrouw het ook een goed idee. Mijn vader wilde altijd emigreren naar Frankrijk, maar is vroeg overleden. Wij vooraan in de 40, de kinderen nog maar 1,5 en 3 jaar. Ik moet het doen nu het nog kan. De verbouwing van onze boerderij in Giessenburg was net klaar, dus we gingen eerst rustig oriënteren. Maar een bezoek aan de second home beurs én een koper voor de boerderij brachten het proces in een stroomversnelling.

We kozen voor Dénia, omdat je hier het beste klimaat van Europa hebt, geen industrie en schone lucht, niet bloedheet, maar wel 300 dagen zon, aan de ene kant de zee en aan de andere kant het authentieke binnenland.

Dénia is net klein Barcelona met gezellige restaurantjes, beach bars en leuke winkeltjes. En de mensen zijn hartelijk en behulpzaam. Het is hier heerlijk wonen, en het voelt goed dat ik mijn droom heb kunnen realiseren, geïnspireerd door mijn vader, ook al hebben we ons huis in Spanje in plaats van in Frankrijk gevonden.

We huurden eerst een huis om de omgeving en de mensen te leren kennen. Toen hebben we een kavel gekocht om ons huis en de bedrijfsruimte te bouwen. Een voorbeeldhuis van Ytong-blokken uit Frankijk.

Dat zijn bouwblokken met een zeer hoge isolatiewaarde waarmee je ook nog eens sneller kunt bouwen. Over de kwaliteit van die blokken ben ik zo enthousiast dat ik importeur ben geworden. De eerste periode in Spanje bouwden we vooral voor mensen die zelf een stuk grond hadden gekocht en daarop een huis wilden bouwen.

Vaak bleken de vergunningen niet in orde of waren er onvoorziene kosten. Voor je het weet moet je eerst een reeks problemen oplossen voor je kunt bouwen. Inmiddels weten wij goed de weg in Spanje en hebben we het proces omgedraaid. Wij kopen geschikte kavels en bouwen een casco villa, waarbij alle papieren in orde zijn. Vanaf daar kun je samen met de kopers gaan bouwen aan hun droom onder de Spaanse zon.

Andries van Houwelingen heeft in 2003 EBS (Economic Building Systems) opgericht, die als ontwikkelende bouwer in nauwe samenwerking met kopers hun droomhuis realiseert aan de Costa Blanca, zoals in Denia, Javea, Moraira, Pedreguer, Benissa, Beniarbeig en Calpe.

 

Team EBS

Team EBS is een hecht team van zo’n zestien vaste medewerkers. Stuk voor stuk vaklui die al langere tijd voor EBS werken. Je leert ze gaandeweg het proces beter kennen. Ze zijn open, vrolijk en behulpzaam. Je kunt ze alles vragen en ze staan altijd voor je klaar.

EBS werkt ook met een vast team van partners waaronder architecten, (onder)aannemers en toeleveranciers die hetzelfde kwaliteitsgevoel delen, goed zijn in hun werk en uitstekende contacten hebben bij de gemeente. Ze kennen elkaar, werken samen en nemen hun verantwoordelijkheid. Zo kun je met EBS rekenen op een ingewerkt team van professionals, waarop je kunt bouwen en vertrouwen.

Met hun kennis, jarenlange ervaring, praktische tips en advies, maken ze de woonbeleving van je nieuwe droomhuis in Spanje nóg mooier.

EBS Sports

Daar gaat het EBS-peloton met Andries op kop. Vaak op zondag gaat een clubje klanten, partners en medewerkers in EBS -fietstenue ‘reclame maken’ in de bergen en langs de kust. Het is een beetje een traditie geworden. Naast hard werken, is er ruimte voor plezier en ontspanning. Samen sporten verbindt. Wie het leuk vindt en tijd heeft, gaat mee. Geen verplichting, gewoon gezellig. Onderweg geniet je van de prachtige omgeving, op een terrasje met een ‘cortado’ en praat je over van alles en nog wat en je eet met elkaar. Zo leer je nieuwe mensen kennen. Én nieuwe routes.

Daarbij, je bent in goed gezelschap. Alle professionele fietsploegen trainen in de winter in de Costa Blanca. Vanwege het uitstekende klimaat. De goede wegen. De hellingsgraad, niet te stijl, niet te zwaar, waardoor je flink kilometers kunt maken. En – ook niet onbelangrijk – het is veilig. Automobilisten zijn gewend aan fietsers en houden gepaste afstand!

Potje pádel

Voor wie graag wat korter op de bal zit: EBS Sports heeft ook een pádel team. Er zijn altijd wel mensen in voor een potje pádel. De populariteit van deze sport groeit overal ter wereld, maar Spanje is echt de bakermat, en pádel wordt hier al ruim 40 jaar gespeeld.

Doe gewoon een keer mee!

Kennismaken?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Contact