Neem vrijblijvend contact op
Contact

Werkwijze

Leuk dat je ons hebt gevonden! Laten we kennismaken om te kijken of het klikt. Waar ben je naar op zoek? Hoe ziet je droomhuis eruit? Wat is de ideale plek? We gaan samen het huis ontwerpen en helemaal naar je zin maken. Tijdens de bouw zie je het onder eigen ogen ontstaan.

We kunnen jouw huis zowel binnen als buiten helemaal finetunen op jouw wensen en smaak. We begeleiden je bij iedere stap in het proces tot en met de overhandiging van de sleutel!

Werkwijze

Ga je met EBS in zee, dan brengen we je in acht overzichtelijke etappes naar je nieuwe huis.

Geen steile klim, maar ‘smoothly down hill’ richting je droomhuis aan de Costa Blanca! No te preocupes!

Kennismaken

Het kan zijn dat je E.B.S. via via hebt leren kennen. Of dat je onze bedrijfsauto’s met Nederlandse naam door de straten van Moreira, Jávea of Denía hebt zien rijden.

Wellicht ben je doorverwezen door onze partners TW3, Vossencasa en Stebru in Nederland. Laten we kennis maken en kom bij ons op bezoek in Pedreguer. Dan kunnen we kijken of het klikt en ontdekken hoe wij je verder kunnen helpen.

Volgende stap

Woonwensen inventariseren

Hoe ziet je droomhuis eruit? Hoeveel vierkante meters, slaapkamers, badkamers? Inpandige garage of volstaat een carport? Een zwembad? Terras met buitenkeuken?

Waar wil je genieten van de ochtend- of de avondzon? Het kan zijn dat je op slag verliefd bent geworden op één van de woningen op onze website. Dan gaan we die helemaal finetunen en afstemmen op jouw specifieke wensen.

Volgende stap

Op zoek naar de juiste locatie

Misschien heb je al een stuk grond in bezit. Staat er zelfs al een huis op. Of vind je in onze collectie de kavel of het huis van je dromen. Welke eisen stel je aan de locatie? Wil je uitzicht op zee of juist uitkijken op de bergen?

De ligging. Op loopafstand van de winkels, restaurants en het strand? Of zoek je de ultieme rust van wonen in de campo, het buitengebied? Afhankelijk van de wensen (be)zoeken we een aantal kavels, zodat je de locatie ter plekke kunt beleven en ervaren.

De kavels in ons bezit hebben een ‘geen gedoe-garantie’. Dat wil zeggen dat de vergunningen rond zijn, de papieren in orde, dat we handelen volgens de geldende regels die per gemeente kunnen verschillen (!) en dat de kavels bouwrijp zijn. Zodra de locatie bekend is kunnen we gaan bouwen aan jouw droom onder de Spaanse zon.

Volgende stap

Het ontwerpen van je droomhuis

Hoe gaat je huis eruit zien? Samen met de architect gaan we het huis ontwerpen en afstemmen op jouw wensen. De look & feel. De keuze voor de materialen. De afwerking. We leggen je alle mogelijke opties voor. Jij hoeft alleen te kiezen.

Om een beter beeld te krijgen kunnen we een aantal bouwprojecten of gerealiseerde huizen bezoeken. Met voorbeelden uit de praktijk praat het makkelijker. Ook kunnen we zorgdragen voor artist impressions of waarheidsgetrouwe tekeningen, die exact de mogelijkheden in het ontworpen huis weergeven.

Volgende stap

Het bouwproces

Zodra het definitief ontwerp gereed is en de vergunningen akkoord zijn, kan de bouw van start. Dat is het hele proces van fundering tot casco, compleet met de leidingen voor water en elektriciteit, hoogwaardige isolatie, zonnepanelen en duurzame technieken, zoals een warmtepomp, vloerverwarming en -koeling en de (brand)veiligheidsinstallaties.

Je krijgt je eigen bouwteam met een Nederlandse voorman. Het is natuurlijk leuk als je in de buurt zit en vaak kunt komen kijken. Maar ook vanuit Nederland blijf je betrokken en kun je het bouwproces op de voet volgen. Met videobellen loop je het wekelijkse rondje mee om de voortgang te bekijken en alle punten te bespreken.

Ook bij belangrijke beslismomenten op andere dagen, overleggen we. Met alle techniek tegenwoordig, hoef je niets te missen. Dankzij de geen-gedoe-garantie is de reis naar je droomhuis een hele positieve ervaring. Ook voor ons.
Onze klanten zijn altijd blij en enthousiast.

Volgende stap

Het interieur

Als het casco huis er staat, begint de afwerking van onder andere de muren, de stopcontacten, de lichtpunten, de vloeren, de inbouwkasten, de montage van de keuken, de badkamer (s) en het sanitair met het tegelwerk.

Als je het fijn vindt kunnen we uit ons netwerk een binnenhuisarchitect of stylist aanbevelen die je kan adviseren over het kleurpalet, de inrichting en de styling.

Volgende stap

De Bohemian-Ibiza style van styliste Monique

Monique weet zowel binnen als buiten een ontspannen vibe te creëren. Ze combineert fris wit met eyecatchers van hout, antiek en strak modern met natuurlijk materialen als gevlochten riet, rotan en bamboe. Monique kent alle leuke adresjes in de buurt en struint de rasto’s (marktjes) af op zoek naar leuke accessoires en uniek vondsten. Zo creëert ze een geheel eigen Bohemian-Ibiza style. Zorgeloos, stoer en rustiek.

Binnenkijken bij Monique

De aanleg van de buitenruimte

In Spanje leef je vooral buiten. De kwaliteit van de buitenruimte, de tuin en het zwembad zijn daarbij zeer bepalend. Die maken het wonen tot een feestje. Weet je zelf al precies hoe het eruit moet zien of schakel je liever een tuinarchitect of hovenier in voor het tuinontwerp. Wat wordt de routing?

Waar komt het zwembad? Welke vorm heeft het? Wat zijn de verschillende dieptes en welke tegels, want die bepalen de kleur van het water. Aqua blauw of juist zeegroen? Wat is de beste plek voor het pomphuis?

Waar komt het terras? Waar de buitenkeuken, de eettafel én de loungeplek? Zijn er hoogteverschillen in de tuin? Wat biedt dat voor kansen? Waar komen trappen? Bedenk wat straks je favoriete plekjes zijn, dan maken we samen een plan!

Volgende stap

Het sleutelmoment

Felicidades! De officiële overhandiging van de sleutel – vaak denkbeeldig met de huidige smartlocks – is altijd een bijzonder moment. Daar hebben we geen vast protocol voor, want iedereen is anders. Gedurende het proces hebben we elkaar beter leren kennen en weten we precies hoe we er een extra feestelijk momentje van kunnen maken.

We horen het vaker: “de bouw was echt een feestje”. Bijna jammer dat we zo snel bouwen. Er zijn zelfs klanten die het proces van bouwen aan hun droomhuis zo leuk vonden, dat ze na een paar jaar besluiten het huis te verkopen en helemaal opnieuw met ons een droomhuis bouwen.

Kennismaken?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Contact