Neem vrijblijvend contact op
Contact

Er is meer dan bouwen

Natuurlijk ben je primair op deze site omdat je meer wilt weten over wat EBS te bieden heeft bij je speurtocht naar een villa aan de Costa Blanca. Koop ik een bestaand en ‘kant en klaar’ huis….. of bouw ik er eentje samen met EBS? Die vragen wil je hier beantwoord zien.
Toch delen we graag meer en andere informatie dan alleen over een nieuw huis…. Dat huis staat namelijk in een heel bijzonder gebied en daar vertellen we ook graag over. In deze blog kun je zeer uiteenlopende verhalen, tips, ideeën of bijzondere ervaringen lezen.

Doe er je voordeel mee!

Martkten aan de Costa Blanca

Wat is er leuker dan in het buitenland de lokale marktjes afstruinen?
Ieder dorp of stad heeft er één. Met z’n eigen charmes, producten en specialiteiten. In deze blog een kort overzicht van een aantal van deze markten. Verhalen over ieder van deze markten komen in de toekomst zeker aan bod.

Waar en wanneer is er markt? Een veel gehoorde vraag!

Aan de Costa Blanca, net als in veel andere Spaanse streken, zijn er twee soorten markten. De permanente, vaak overdekte en koele ‘Mercados’ voor etenswaren en de vaak wekelijkse marktpleinen vol met kraampjes en hun producten, die veel breder zijn dan alleen eten en drinken…

Overzicht van de wekelijkse markten:

Maandag: Denia, Parcent
Dinsdag: Jalón
Woensdag: Teulada, Benitachell, Calpe
Donderdag: Jávea, Oude centrum
Vrijdag: Moraira, Denía (fruit & vegetables), Gata de Gorgos,
Zaterdag: Benissa, Calpe, Pedreguer, Jalón (Boerenmarkt)
Zondag: Jesus Pobre
Steeds meer markten verkopen ook biologische producten. Vooral de markt in Denia op vrijdag, staat bekend om lokale en biologische producten. Dit geldt ook voor de markt op zondag n Jesus Pobre.

Hiernaast een foto van de zaterdagmarkt in Jalon.

In de grotere steden en dorpen bevinden zich vaak overdekte foodmarkets, waar zowel consumenten als restaurants inkopen doen. De kwaliteit van de producten is vaak goed en doordat de ‘markthal’ iedere dag geopend is zijn er veel verse producten.

Ook Javea heeft in de oude stad een mooie oude foodmarket, met daarin ook enkele terrasje, waar vaak veel lokalen hun cortado drinken. De oude stad van Javea is zowieso de moeite waard voor een uitgebreid bezoek.

Hiernaast de foodmarket van Denia.

"Welk strand is het leukst?"

Ook een vraag die we veelvuldig krijgen van nieuwe inwoners of vakantiegangers uit Nederland of België.

“Het moet wel een zandstrand zijn.” volgt daar dan nog wel eens achteraan. Aangezien de Costa Blanca een kustlijn is, zijn er uiteraard stranden. In alle vormen en maten en ook met diverse ondergronden.

We beperken ons hier tot de stranden van Denia tot en met Calpe, net zoals we dat gebied ook een beetje als ons ‘bouwterritorium’ hebben afgebakend. Niet dat anderen hier niet kunnen bouwen, maar meer dat we zelf niet buiten dat gebied bouwen.

Om met Denia te beginnen, hebben we ook direct het langste zandstrand van de Costa Blance te pakken. Doordat het landschap ten noorden van Denia, tot en met Valencia, helemaal vlak is,heeft zich hier in de loop der jaren een prachtig en heel lang zandstrand gevormd. Hier is maar liefst 10km strand beschikbaar, van Denia tot Gandia.
Het is weliswaar een smalle strook, maar door het ontbreken van de getijden, kan deze optimaal benut worden.

Ook ten zuiden van Denia en de Montgo, ter hoogte van Javea, is nog een strook vlak land. Hier is ook wel stand, maar al weer wat grilliger dan in Denia; het is deels rots en deels zand. Een zogenaamde urbanizacion van Javea is Arenal. Dit is een relatief smalle strook bebouwing, evenwijdig aan de zee, met een zandstrand en veel appartementsgebouwen. Het strand wordt ‘omsingeld’ door winkels en horeca en heeft daardoor een wat toeristisch karakter. Gelukkig is het er alleen in de maanden juli en augustus toeristisch druk…..

Behalve de wat grotere zandstranden van Denia en Moraira cenntrum, zijn er tussen Javea en Calpe verschillende mooie ydilische kleine baaitjes met daarin een zand- of kiezelstrand.

De meeste bekende zijn Portixol en Granadella in Javea, maar tussen Morara en Calpe zijn er zelfs meerdere.
In volgorde van noord naar zuid; Cala Baladrar, Cala Avocat, Cala de Llobella en Playa de Fustera.
Op al deze strandjes zijn inmiddels ook (kleine) restaurants of bars aanwezig, zodat een dagje strand van alle gemakken is voorzien.

In de zomer zul je wel zien dat het inmiddels geen ‘goed bewaarde’ geheimen meer zijn, dus moet je er vroeg bij zijn.

Hiernaast een foto van Playa de Granadella.

Kennismaken?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Bedankt