Neem vrijblijvend contact op
Contact

Binnenkijken bij…

Ze kozen voor een tweede huis aan de Costa Blanca? Waarom? Wat zochten ze? En hoe vonden ze dat? Monique, Arnoud en Egbert zijn je voorgegaan en zijn zo gastvrij om de deuren van hun huis open te zetten en je te vertellen over keuzes en ervaringen. Lees hun verhaal.

Egbert en Caroline hebben een perceel van zo’n 1300 vierkante meter om helemaal ‘niets’ te doen. “Heerlijk die rust.

We speelden al een tijdje met het idee: als ik zestig word, kopen we een tweede huis. In Moraira, want daar ging mijn vrouw vroeger vaak met de familie op vakantie en wij ook twee keer per jaar.

Tot mijn accountant vroeg: Waarom doe je het niet nu? Ja, waarom eigenlijk niet? Zodoende kunnen we er nu twaalf jaar langer van genieten. Én mijn ouders. Én onze vier kinderen.”

In Moraira hadden we een mooi perceel gekocht. Met uitzicht op de zee, dat wilde ik. En op loopafstand van het centrum, de restaurants, bars en het strand, dat wilde Caroline. We selecteerden – gewoon via google – drie aannemers. Twee Spaanse en een Nederlandse.

Je voelt hem al aankomen. Die laatste was Andries. Hij nam ons mee naar bouwprojecten en huizen van klanten. Naast dat het gewoon een innemende man is, was elke bouwplaats netjes en strak georganiseerd. Hij heeft een hecht team met voormannen die ook Nederlands spreken. De manier van denken en van communiceren is hetzelfde. Dat voelt vertrouwd. Want je ziet al die programma’s op tv en je hoort verhalen.

Het zwembad dat langzaam leeg loopt of leidingen die niet blijken aangesloten. Wil je dat type steen in die kleur zien? Dan reden we even langs een klant van Andries om het in de praktijk te zien. Hij werd overal met open armen ontvangen. Ook een goed teken. Andries neemt je aan de hand, denkt mee en geeft goed aan wat wel en niet kan.

We wilden een deel van de oprit betegelen. Doe dat nou niet, zei Andries. De grond moet nog inklinken. Dan verzakt het. Begin gewoon met grind.

 

Lees meer

Ik heb niet echt één favoriete plek. We vinden elk stuk van het huis mooi. De woonkamer met uitzicht op zee. De glazen pui die bijna helemaal openschuift waardoor de woonkamer doorloopt in het overdekte terras. De  flagstones rondom het huis, de buitenkeuken, de mediterrane tuin en natuurlijk het zwembad.

Het afgelopen jaar zijn we er twaalf weken geweest. Elke vrije dag zitten we in Spanje en over tien jaar gaan we er wonen. Wellicht met nog een basis in Nederland. Maar als we landen op Alicante en door het buurtdorp Teulada rijden, de zee zien, dan zeggen we tegen elkaar: we zijn weer thuis!”

 

Een weekje proefwonen aan de Costa Blanca?

Ervaar hoe het moet zijn om hier te wonen en boek een vakantie in Villa Andrago. Want als de familie van Villa Andrago er zelf niet is, kun je dit riante vakantieparadijs voor acht personen huren. Geniet van het uitzicht, de rust en het privé-zwembad. En zoek je meer actie? Bel dan Andries voor een guided tour om ook een aantal andere huizen te bezichtigen.

Proefwonen →

 

Egbert & Caroline

“De dag begint met ontbijt op het balkon met uitzicht op zee. In de middag volgt de borrel in de veranda bij het zwembad en ’s avonds bbq-en we bij de buitenkeuken.”

Kennismaken?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Contact
“Elke vrije dag zitten we in Spanje en over tien jaar gaan we er wonen.”