Neem vrijblijvend contact op
Contact

Binnenkijken bij…

Ze kozen voor een tweede huis aan de Costa Blanca? Waarom? Wat zochten ze? En hoe vonden ze dat? Monique, Arnoud en Egbert zijn je voorgegaan en zijn zo gastvrij om de deuren van hun huis open te zetten en je te vertellen over keuzes en ervaringen. Lees hun verhaal.

Twintig jaar lang hadden de ouders van Karin een vakantiehuis in Javea. Vrijwel alle zomervakanties hebben Karin, Arnoud en de jongens daar doorgebracht. “We zeiden altijd tegen elkaar: als we ooit een huis in Spanje kopen, dan is het in Javea”, vertelt Arnoud. “Het liefst zo’n oude, karakteristieke finca.”

“Toen het zover was hebben we heel wat huizen bekeken, maar het was het telkens niet. De meeste mensen willen zeezicht. Wij wilden vooral een huis aan de rand van het oude dorp waar het dagelijkse leven van de Spanjaarden zich afspeelt. Op een paar minuten lopen naar het oude centrum met haar kleine straatjes, historische gebouwen, gezellige terrassen en heerlijke tapas. Het échte Spanje met de typisch Spaanse familiehuizen waarvan er maar zelden één te koop komt. Tot de makelaar zei: ‘Ik heb ook nog een stukje grond dat ik je wil laten zien.’ En dat was het helemaal! Perfect!”

Lees meer

Een weekje proefwonen aan de Costa Blanca?

Ervaar hoe het moet zijn om hier te wonen en boek een vakantie in Villa Andrago. Want als de familie van Villa Andrago er zelf niet is, kun je dit riante vakantieparadijs voor acht personen huren. Geniet van het uitzicht, de rust en het privé-zwembad. En zoek je meer actie? Bel dan Andries voor een guided tour om ook een aantal andere huizen te bezichtigen.

Proefwonen →

 

Karin & Arnoud

“Het grote, overkapte terras is de fijnste plek van het huis.”

Een leeg kavel met amandelbomen, prachtig uitzicht op de vallei en… aan de rand van het dorp! Via via kwamen ze bij Andries terecht. “Een bekwame bouwer die het vak goed verstaat en – als er ook maar iets was – direct in de auto sprong en het regelde. Met elkaar hebben we een mooi, modern huis gebouwd, maar met de uitstraling van een oude finca. Met drie slaapkamers is het geschikt voor zes personen. Niet heel groot, maar wel heel gezellig. Het hart van het huis is de woonkamer met de open keuken. Het grote, overkapte terras is de fijnste plek van het huis. Het is de plek waar de Spanjaarden doorgaans zelf de dag doorbrengen. Vanaf daar kijken we ver het binnenland in. Hier leven we vooral buiten en gezellig met elkaar.

En als we dan Javea zijn en de deur openzwaaien, denken we: ‘Dit is het! Ik ben weer thuis.’ Het is een huis waar we ons prettig voelen. Liefst willen we zo vaak mogelijk naar ons huis in Spanje, maar in ieder geval de zomervakanties met de jongens.  Met Andries hebben we een vriendschappelijke band opgebouwd en onze gezamenlijke creatieve oplossingen worden nog vaak als voorbeeld gebruikt.”

Kennismaken?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Contact