Neem vrijblijvend contact op
Contact

Binnenkijken bij…

Ze kozen voor een tweede huis aan de Costa Blanca? Waarom? Wat zochten ze? En hoe vonden ze dat? Monique, Arnoud, Emelin en Egbert zijn je voorgegaan en zijn zo gastvrij om de deuren van hun huis open te zetten en je te vertellen over keuzes en ervaringen. Lees hun verhaal.

“Onze eerste keer in Javea was een bruiloft van vrienden op het strand tegen het decor van een hoge bergrug. Een korte kennismaking van vier dagen. Maar memorabel. Jávea kwam opnieuw in beeld door een vriend die hier een tweede huis heeft laten bouwen. Door Andries.”

Cees en zijn vrouw Emelin droomden al langer van een tweede huis en hadden een lijst van dik dertig kenmerken opgesteld. “De afstand van het vliegveld naar het huis moest goed te doen zijn. Zonder grindweggetjes. Driehonderd dagen zon, minstens. In de buurt van een stad. Goede restaurants en leuke strandjes op loopafstand.

Een zwembad natuurlijk. Voldoende slaapkamers. Een garage en een aparte stalling voor mijn racefietsen. Het huis kon op zo’n negen locaties in Europa staan. Als eerste gingen we kijken in Javea. Een cascohuis net boven het oude stadje. Op de bodem van het lege zwembad keek ik nog eens rond en zei: ‘Zullen we deze maar doen?!’”

Het huis stond er al en konden ze vrij snel afbouwen. Met Andries. “Want het lukt prima om in het Spaans in een restaurant een maaltijd te bestellen, maar een huis bouwen is toch wat anders. Dan is een Nederlandse bouwer wel héél fijn. En het leuke is, Andries probeert altijd te maken wat je graag wilt hebben. Wij wilden een ingefreesde trapleuning die niet in de weg zit als je je koffers naar boven tilt. Hij heeft er dan lol in om dat voor elkaar te krijgen. Het resultaat is super.” 

De indeling van het huis is iets aangepast om vijf slaapkamers mogelijk te maken. Alle kamers kijken uit op de vallei, een panoramisch zicht op de vijftien kilometer tussen Jávea en Benitachell. “Hier heb je ’s avonds een heldere sterrenhemel en een vallei vol lichtjes. Bijzonder is de patio midden in de woonkamer met de grote palmboom die in het donker mooi is aangelicht.

Het huis is – ook heel handig – uitgerust met domotica. Ik kan vanuit Nederland de pakketbezorger antwoorden, binnenlaten en de deur weer achter hem sluiten. Ook de tuinman kan veilig naar binnen.” 

Lees meer

Een weekje proefwonen aan de Costa Blanca?

Ervaar hoe het moet zijn om hier te wonen en boek een vakantie in Villa Andrago. Want als de familie van Villa Andrago er zelf niet is, kun je dit riante vakantieparadijs voor acht personen huren. Geniet van het uitzicht, de rust en het privé-zwembad. En zoek je meer actie? Bel dan Andries voor een guided tour om ook een aantal andere huizen te bezichtigen.

Proefwonen →

 

Cees & Emelin

“We willen vooral veel plezier hebben van het huis en zo min mogelijk gedoe.”

“Het is hier rustig, geen drukke wegen voor de deur. Met een  groot natuurgebied achter het huis. Heel wat anders dan thuis in Amsterdam, maar juist die afwisseling is leuk. In Nederland wonen we in een oud monument. Ons huis in Javea is heel modern: gasloos, goed geïsoleerd, met zonnepanelen en een warmtepomp. Ook wel weer lekker. We willen vooral veel plezier hebben van het huis en zo min mogelijk gedoe.”

Zo’n drie tot vier maanden per jaar strijken ze neer in Javea. De twee dochters zijn het huis uit en ze kunnen daar ook prima werken. “Alles gaat zo zijn gangetje, alleen op een andere plek. Boodschappen doen, beetje werken, paar keer in de week buiten de deur lunchen en drie keer in de week op de racefiets. Op zondag samen met het clubje van Andries. Gaan we weer reclame maken in het EBS-fietstenue.”

Kennismaken?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Contact